Nieuws

4 februari 2016

VCG Dokkum: fair trade kerk

DeVerenigde Christelijke Gemeentein Dokkum heeft het fair trade certificaat behaald en mag zich nu fair trade gemeente noemen. De gemeente laat wetenblij te zijn met de toekenning en de fair trade gedachte zowel binnen als buiten onze kerk uit te zullen dragen.

De commissie titeltoekenning Fairtrade gemeente campagnestelt in haar rapport dat de Verenigde Christelijke Gemeente van Dokkum de titel Fairtrade Kerk ten volle verdient.
Uit het rapport blijkt dat de kerkgemeenschap van de Verenigde Christelijke Gemeente structureel niet alleen fairtrade koffie, thee en fairtrade wijn gebruikt, maar ook suiker, fruitsappen en versnaperingen.Bovendien koopt zij regelmatig andere artikelen in via de Wereldwinkel.

In het rapport staat verder:

De kerkgemeenschap maakt bij de gelegenheden waar fairtrade producten gebruikt worden, dit ook steeds kenbaar.Maandelijks wordt zowel in het kerkblad als op de eigen website aandacht aan de fairtrade gedachte besteed en ook weet zij deze aandacht regelmatig via de plaatselijke pers te trekken.De commissie waardeert het gebruik van de sociale media, iets wat binnen de campagne door andere kerken nog in zeer beperkte mate voorkomt.
De kerkgemeenschap sloot zich niet alleen aan bij plaatselijke maar ook bij provinciale fairtrade activiteiten. Bovendien, en dat waardeert de commissie, wordt hieraan speciaal aandacht besteed tijdens de eigen fairtrade zondag en wereldgebed-dagdienst.Terug
Meer informatie   ANBI-register Verenigde Christelijke Gemeente Dokkum
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl