Agenda

 
 
donderdag 30 augustus 2018, 15:30 uur

Helden Fan Hjir

kerkgebouw Legeweg Dokkum

Ik ben in 1994 geboren in Dokkum, daar ben ik opgegroeid en op de zondagsschool van de kerk gezeten. De zondagsschool werd toen geleid door Thea en Diederika. Ik weet nog dat we daar vaak dingen maakten en uitjes hadden.
De momenten die het meeste indruk maakten zijn wel Pasen en Kerst. Met Pasen mochten we altijd ons eigen houten kruis versieren met een zoete broodkip op de punt, daarmee liepen we dan altijd trots de kerk in die helemaal vol zat. En Kerst was het toppunt - wat nog steeds een soort traditie bij ons thuis is om daar proberen bij te zijn, al gaan mijn broer en ik niet meer naar de kerk - met het kerstspel en de warme chocolademelk, kerstkransjes en een boek na afloop. Die meer tastbare dingen zijn blijkbaar de dingen die de meeste indruk maken op een kind en dat is wat ik mij dan nog herinner. Nu woon ik in Leeuwarden en heb een aantal jaren geleden de Academie voor Popcultuur opleiding afgerond, richting muziek. Hard aan de weg timmerend - met binnenkort een platencontract op zak - met mijn Nederlandse Dagboekmuziek. Mijn muziek kenmerkt zich door de verhalende, persoonlijke teksten die misschien net wat te dichtbij komen bij de luisteraar, ondersteund door simpel, ondersteunend gitaarspel. Ik heb onder andere gespeeld op Noorderzon en Oerol. Inspiraties voor mijn muziek komen onder andere uit de liedjes (teksten) van Herman van Veen en Robert Long; muziek waarmee ik ben opgegroeid. Ook klassieke muziek en het gezang van moeders die 's avonds aan de piano haar kerkstukken aan het leren was heeft haar weg weer gevonden in mijn muziek. Misschien dat u de invloeden zal herkennen. Muziek zit erg in de familie, zo is ook mijn vader sinds dit jaar al 50 jaar organist in een aantal kerken o.a Anjum en Dokkum en zal hij 30 september mijn liedjes aanvullen met de mooie klanken die het kerkorgel te bieden heeft. Zo komt mijn vader ook nog eens op de orgelkruk van deze kerk te zitten….. Speciaal voor Helden Fan Hjir ontwikkeld, nog nooit eerder hebben vader en dochter samen gespeeld. Dus voor ons stiekem ook een speciaal en spannend gebeuren." Het zal een uur vullend programma worden met liedjes van Esther de Jong, ondersteund door organist Joop de Jong. Mijn vader zal het uur opvullen met passende muziek voor deze gelegenheid. We hopen natuurlijk op een mooi concert en ook dat jullie nieuwsgierig zijn geworden. Jullie zijn van harte uitgenodigd!  

Aan het einde van het concert is er een collecte. De opbrengst zal ter beschikking worden gesteld aan de stichting “CliniClowns”.


Naar het nieuwsoverzicht

  Meer informatie     ANBI-register Verenigde Christelijke Gemeente Dokkum
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2019 Doopsgezind.nl