> agenda

Agenda

 
10 december 2019, 10:00 uur

Schrijfactie Amnesty 2019

Bibliotheek Dokkum

Schrijfactie Amnesty 10 december in bibliotheek Dokkum

Op 10 December is het Internationale Dag van de Rechten van de Mens. Op deze dag komen wereldwijd honderdduizenden mensen in actie en schrijven brieven voor andere mensen die onrecht is aangedaan. Tijdens de Write for Rights 2019 besteedt Amnesty International speciale aandacht aan kinderen en jongeren.   

Amnesty International voert actie voor tien jongeren uit Canada, China, de Filippijnen, Nigeria, Zuid-Soedan, Mexico, Iran, Griekenland, Wit-Rusland en Egypte. 

In samenwerking met de Doopsgezinde/Remonstrantse Gemeente kan er worden geschreven in de bibliotheek in Dokkum op maandagavond 9 december van 18.00 – 20.30 uur en dinsdag 10 december van 9.30 – 18.00 uur op Brokmui 62, Dokkum. Voorbeeldbrieven, groetenkaarten en schrijfbenodigdheden zijn aanwezig. Men kan ook voorbeeldbrieven meenemen en thuis (na) schrijven. Een met de hand geschreven brief, waarin een persoonlijke boodschap wordt overgebracht, is een ijzersterk actiemiddel heeft Amnesty ervaren.
Write for Rights heeft effect

Tijdens Write for Rights schrijven mensen naar autoriteiten van verschillende landen. Ze komen in actie voor mensen die onrecht is aangedaan. Mensen die gevangenzitten omdat ze opkomen voor de rechten van anderen, die worden gemarteld omdat ze voor hun mening uitkomen of die worden bedreigd om wie ze zijn. Door al die brieven verandert hun leven: ze komen vrij, hun marteling stopt of ze krijgen bescherming.  Een lawine aan brieven maakt indruk en dwingt wetshandhavers om te veranderen. Want niemand wil bekendstaan als onderdrukker, folteraar of tiran.'


Terug
Meer informatie   ANBI-register Verenigde Christelijke Gemeente Dokkum
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2019 Doopsgezind.nl