> nieuws

Nieuws

 
12 mei 2020

Boekje over ds. Agniet Frevel opnieuw uitgegeven.

Afgelopen week kreeg Lenie Lap, projectleider “Frevel – Steenbergen ’40 –’45”, het eerste boekje “ ds. A. Frevel, predikante in de Verenigde Christelijke Gemeente te Dokkum 1931 – 1960” uitgereikt. 

Het boekje, met een inleiding op drie decennia ds. A. Frevel, door dr. D. Jansen is een tweede uitgave. Deze nieuwe uitgave had een basis informatie boekje moeten zijn voor de expositie over ds. Agniet Frevel en haar vriendin Fem Steenbergen tijdens de 2e Wereldoorlog die op 13 juni geopend zou worden. Door de corona crisis wordt de expositie in de Doopsgezinde Remonstrantse kerk aan de Legeweg nu een jaar uitgesteld en sluit dan weer aan op alle 75 + 1 jaar na de bevrijding activiteiten.
In deze uitgave doorloopt  Derk Jansen de 29 jaar die ds A. Frevel in Dokkum heeft gestaan. De geschiedenis van de Verenigde Christelijke Gemeente komt aan bod en hij staat stil bij de periode ’40 – ’45. Drie Joodse meisjes werden in de 2e wereldoorlog bij Frevel en Steenbergen in de pastorie onder gebracht. Ook zouden er nog zo’n 40 kinderen korte of iets langere tijd onderdak bij hen hebben gekregen.
De werkgroep “Frevel – Steenbergen ’40-’45, bestaat uit 9 leden van de Doopsgezinde – Remonstrantse gemeente. Er wordt gewerkt aan een podcast met verhalen over Frevel en Steenbergen . De werkgroep heeft inmiddels ook beschikking over een groot aantal foto’s en schriftelijk materiaal. Samen met 2 documentaires waarin Evalina Stad, een van de drie kinderen, haar verhaal doet ligt er al prachtig materiaal voor een indrukwekkende expositie.

Het boekje: “de 7 preken van A. Frevel, predikante in de Verenigde Christelijke Gemeente te Dokkum 1931- 1960 met inleiding van Derk Jansen” is te bestellen bij Thea Metz, roland.thea.metz@hetnet.nl .
De kosten zijn € 10,00 exclusief verzendkosten.


Terug
 
Meer informatie   ANBI-register Verenigde Christelijke Gemeente Dokkum
contact maandblad privacy
routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
veelgestelde vragen inloggen colofon
2020 Doopsgezind.nl