> frevel en steenbergen

project “ds. Agniet Frevel en Fem Steenbergen 1940 – 1945”

 
 

Leden Werkgroep ds. Frevel en  Steenbergen ’40-’45 op bezoek in de pastorie.

Koop Mulder ontving afgelopen week Nanny de Vries, Thea Metz en Lenie Lap in de voormalige pastorie van de Doopsgezinde – Remonstrantse gemeente aan de Legeweg te Dokkum. Dit prachtige imposante gebouw was in de tweede wereld oorlog het werkdomein van ds. Agniet Frevel en Fem Steenbergen. Koop Mulder en zijn partner Corinna Scharringhausen restaureren het huis stap voor stap en proberen de kamers zo veel mogelijk in oude staat terug te brengen.
In 2018 hebben Koop en Corinna meegewerkt aan een documentaire van de NPO aangaande de viering van de bevrijding in 2018. Koop en Corinna hebben lange tijd contact onderhouden met Ingelene, één van de drie Joodse meisjes, opgevangen door Frevel en Steenbergen tijdens de 2e wereld oorlog. Zodoende konden zij vertellen over die periode. Ook hebben ze van Ingelene fotoboeken gekregen. Corinna en Koop hebben dit materiaal nu aan de werkgroep beschikbaar gesteld. De foto’s worden gedigitaliseerd zodat ze deze zomer in de expositie over Frevel en Steenbergen in de DORE kerk te zien zijn.
De werkgroep is nog opzoek naar de namen van zo’n 15 kinderen die in de tweede wereldoorlog onderdak hebben gevonden in de pastorie bij Frevel en Steenbergen.

Wie informatie heeft over deze kinderen kan contact opnemen met Thea Metz: email:  roland.thea.metz@hetnet.nl

 

Voormalige pastorie aan de Legeweg  Dokkum Anno 2020

 
  Meer informatie     ANBI-register Verenigde Christelijke Gemeente Dokkum
 
  contact maandblad privacy
  routebeschrijving nieuwsbrief disclaimer
  veelgestelde vragen inloggen  colofon
     
   
  © 2020 Doopsgezind.nl